Deel je leven - John Smits

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: John Smits, mijn doopnamen zijn Jan Gerrit - naar mijn opa, die ik nooit gekend heb - maar de roepnaam is John.Deeljeleven JohnSmits

Leeftijd: 57 jaar. De tijd raast voorbij.

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 1999. Wij zijn in eind 1998 naar Bennekom gekomen en voelden ons al snel thuis in de Brinkstraatkerk.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Wij ons er steeds beter thuis voelen. Er is veel ruimte om over het geloof na te denken en onze kinderen voelen zich ook thuis. Wij vinden diversiteit belangrijk omdat je veel van en met elkaar kunt leren. In vrijwel alle diensten word ik wel door iets geraakt. En wat ik zelf erg belangrijk vind: de blijdschap overheerst.

Deel je leven - Jelle Mur

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de twee รก drie weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.

Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Jelle Mur.

Naam: Jelle Murdeeljeleven JelleMur

Leeftijd: 18 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: Ik ben geboren en getogen in de Brinkstraatkerk

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik hier rust ervaar. Ik geniet van de liederen die we zingen en de dominees die hun boodschap met ons delen. Omdat ik deel uitmaak van het beamteam heb ik af en toe camera dienst, dit vind ik leuk om te doen. Verder vind ik dat we als Christenen niet gebonden hoeven zijn aan 1 kerk(stroming). Ik vind het ook heel fijn om naar de kerk van vrienden of familie te gaan. In de Brinkstraatkerk ken ik ook een aantal erg goede gasten dit vormt een goede basis waardoor ik me thuis voel in de brink!

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
De eenvoud van het geloof, door God te accepteren in ons leven zijn we gered door zijn genade. Al onze zonden zijn ons vergeven. Het maakt niet uit als we weer opnieuw de fout in gaan, als we door zwakte vast komen te zitten in een diepe put. Hij zal altijd dichtbij ons zijn met een glimlach op zijn gezicht en met een hand naar ons uitgestoken. "We mogen dagelijks aan de Heer vragen om ons te helpen om Hem te volgen, te wandelen in Zijn liefde, Hem lief te hebben en Zijn liefde uit te dragen."

Deel je leven - Neske Pels

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Neske Pels.

Naam: Neske Pelsdeeljeleven NeskePels
Leeftijd: 48 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2008

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik hier in mijn jeugd ook al naar toe ging. Toen wij na 20 jaar weer terugkeerden naar Bennekom was het een logische keus om hier weer te gaan kerken. Ik voel me hier nog steeds thuis en kan mijn bijdrage leveren aan de gemeente, vooral op het terrein van het jeugdwerk (kindernevendienst en Rock Steady).

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Leven zoals Jezus ons heeft voorgedaan. Dat is niet altijd makkelijk, maar we mogen weten dat we altijd bij God terecht kunnen en een nieuwe kans krijgen en dat Hij altijd van mij houdt.

Deel je leven - Hugo Vos

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Hugo Vos.

Naam: Hugo Vos
Leeftijd: 37 jaar

deeljeleven HugoVosLid van de Brinkstraatkerk sinds: augustus 2015, toen zijn we in Bennekom komen wonen.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
het de Gereformeerde Kerk in Benenkom is. Ik ben van huis uit Gereformeerd, opgegroeid in Ermelo (met dominee Brouwer als wijkpredikant, leuke link met Bennekom) en voel me nog steeds erg thuis bij de Gereformeerde benadering van het geloof.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Dankbaar leven vanuit de wetenschap dat je vergeven bent door God, door de kruisdood van Jezus Christus. Van daaruit verder leven in de vaste overtuiging dat God je oneindig lief heeft en dat je na je dood thuiskomt in Zijn hemel. Vanuit dat vertrouwen leven midden in deze wereld, daarmee proberend iets van Gods liefde verder te geven en voor anderen herkenbaar te zijn als volger van de Vader en de Zoon.

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief
Naam

Ongeldige invoer

email adres

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook