Deel je leven: Gerard van der Laan

Om bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.gerard van der laan 700
Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan Gerard van der Laan (48 jaar).

 

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2014. Samen met onze zonen Thom (17) en Frank (20) zijn Loeki en ik in 2014 in Bennekom komen wonen. Loeki kennen jullie veel beter dan mezelf. Ik ben na een lange carrière bij Shell sinds 2019 werkzaam bij TNO in Utrecht in de unit Circulaire Economie & Milieu en stuur momenteel een team aan. We houden ons  bezig met de grote uitdaging van duurzaamheid, klimaat en de omschakeling naar een kringloopeconomie. Bij de Brinkstraatkerk zit ik in de werkgroep communicatie en Kerk, Milieu en Samenleving en support ik Loeki.

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Haha, mijn vrouw hier predikant is. Nee hoor! We hebben eerst in Ede-Zuid gewoond en zijn op een zondag eens bij de Brinkstraatkerk gaan buurten. We troffen een warme, gezellige gemeente met veel jonge kinderen en gezinnen aan. Ik heb me altijd heel erg thuis gevoeld en het was dan ook extra speciaal dat Loeki nu in deze kerk geroepen is om predikant te zijn.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Jezus heeft dit heel mooi samengevat: God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf. Deze kern geeft heel goed aan waar het allemaal om draait. En het mooie is dat we dit niet uit eigen kracht hoeven te doen, maar mogen vertrouwen op onze Vader die ons beschermt, vergeeft en opvangt.

Mijn favoriete bijbeltekst is...
Hele lastige vraag. Tijdens mijn stille tijd kom ik veel mooie teksten tegen die in verschillende situaties troost, vreugde en inzicht bieden. Eentje die me momenteel erg helpt in de Corona crisistijd is Johannes 16:33: “ Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed, Ik heb de wereld overwonnen”. Maar een paar bonusteksten: 2 Tim 1:7, Jer 29:11, Mat 19:26, Ps 139:5

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Een kerk of gemeente is niet alleen een gebouw en een heleboel kerkelijke activiteiten, maar zou in mijn beleving een hechte en inspirerende gemeenschap zijn die steeds weer probeert verbinding te zoeken met God en met elkaar die samen strijden voor gerechtigheid en de schepping.Maar ja, we blijven wel mensen en gelukkig doen we niet uit eigen kracht.

Mijn favoriete boek is:
Ik lees graag boeken over leiderschap, management en over duurzaamheid. Ik zou de volgende twee willen aanraden: De Gulden snede van Herman Wijffels en Grip van Rick Pastoor over echt goed met tijd, drukte en energie omgaan.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Wandelen, christelijke mannenbeweging ManUnited Bennekom en hopelijk binnenkot weer op pad met de Eriba caravan samen met Loeki.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Bennekom is een prachtig dorp en ik kan enorm genieten van een lange boswandeling bij Hoekelum of in het Bennekomse bos bij ons om de hoek. We komen dan langs de mooie plekjes geadopteerd door A Rocha en met wat geluk zien we een hert of een everzwijn (Hoekelum).

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Laten we leren van de eerste gemeentes uit de Bijbel: Heb elkaar lief, vergeef elkaar, bid voor elkaar, zorg voor elkaar en groei samen dichter naar God. Ik zou iedereen ook willen uitdagen om actief iets op te pakken wat overeenkomt met je hobbies, passies en talenten. Laten we samen bouwen aan een levende gemeente.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: mijn collega predikantspartner: Helene Baalbergen

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook