Deel je leven: Gerda de Nooij

GerdaOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen.

Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Gerda de Nooij-Wildekamp

Leeftijd: 60 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 1982

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat ik in 1982 ben getrouwd en mijn man was lid van deze kerk. Ik heb mijzelf toen laten overschrijven vanuit de Hervormde kerk.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof: Dat God er was, is en er altijd zal zijn. Dat Hij niet veranderd en betrouwbaar is.

Mijn favoriete bijbeltekst is….. Ik heb niet zozeer 1 favoriet, laat me altijd weer verrassen. Ik doe al jarenlang met de Interkerkelijke werkgroep van de koffieochtend Bijbelstudies en daar ontdek ik telkens weer dat de Bijbel (het woord) steeds weer iets duidelijk maakt, mij iets laat zien, mij doet groeien en laat zien wie God voor ons wil zijn door zijn Zoon Jezus Christus.

Dit is wat de kerk voor mij betekent: Niet zozeer het gebouw maar meer dat we ons als broeders en zusters in Hem elkaar daar mogen ontmoeten en de diensten vieren.

Mijn favoriete boek is: Bevrijdende liefde van Francine Rivers. En veel studieboeken van o.a. Noor van Haaften, Wilkin v/d Kamp, Henk Binnendijk, Ankie Renger, Joke Verweerd en op dit moment het 2e boek van Beth Moore.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met de (groente)tuin, naaien, dingen opknappen en ook in het bos struinen met de hond en daar iets van maken.

Verder mag ik graag kransen maken rondom Kerst ook voor in de kraam van de Dickensfair waar we als kerk(en) staan.

Het mooiste plekje van Bennekom is: Het Bart van Elst plantsoen in het voorjaar.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden: Ik ervaar de periode van 1 dienst ’s morgens als zeer positief. Je ziet, ontmoet en spreekt toch veel meer gemeenteleden. Het voelt meer als een eenheid.

Ik draag het (estafette)stokje over aan: Heleen van Wijk