Deel je leven - Wiegert Hoekstra

Deel je leven 26 Wiegert HoekstraOm bij het jaarthema 'Deel je leven' aan te sluiten, kunt u om de paar weken een interview met een kerklid lezen. Daarin zal hij of zij ingaan op (geloofs)vragen. Zo hopen we de samenhang binnen de gemeente te bevorderen. Deze week is het de beurt aan:

Naam: Wiegert Hoekstra

Leeftijd: 47 jaar

Lid van de Brinkstraatkerk sinds: 2014

Ik zit in de Brinkstraatkerk omdat...
Ik woon samen met mijn gezin (Yvette, Mees en Ties) sinds 2008 in Bennekom. In de jaren ervoor woonden we in Ede en gingen we graag naar de Emmauskerk in de Rietkampen in Ede. In de beginjaren, toen we al wel in Bennekom woonden, bleven we verbonden met de Emmauskerk. Na een paar jaar hebben we de overstap gemaakt naar de Brinkstraatkerk omdat vrienden (ook van onze kinderen) hier naar de kerk gingen. Daarnaast vonden we het belangrijk om naar de kerk te gaan in onze eigen woonplaats.

Dit is voor mij de kern van het christelijk geloof:
Vanuit Gods vertrouwen klaarstaan voor anderen.

Mijn favoriete bijbeltekst is...
In plaats van een bijbeltekst wil ik graag Psalm 91 (a versie) noemen: “Gods vleugels beschermend om ons heen”. Deze Psalm hoorde ik jaren geleden op een belangrijk punt in mijn leven: de stap naar een volwassen en zelfstandig leven. Ik hoorde het lied op een moment van onzekerheid en het gaf mij toen kracht om te kunnen vertrouwen op de toekomst. Telkens als ik het lied weer hoor, zo ook tijdens de kerkdienst op 1 maart jl., denk ik weer terug aan dat bewuste moment in mijn leven en geeft het mij wederom vertrouwen en een gevoel van geborgenheid.

Dit is wat de kerk voor mij betekent:
Een plek van bezinning. Het dagelijkse leven gaat snel en ik heb vaak een volle agenda. De kerk is een plek waar ik mezelf de ruimte en tijd geef om na te denken over hoe ik het verschil kan maken in mijn gezin en in het leven van de mensen om mij heen.

Mijn favoriete boek is:
Het boek dat ik onlangs heb gelezen is “De meeste mensen deugen” van Rutger Breman. Ik vond het een erg indrukkend boek. Het laat tal van overtuigende voorbeelden zien hoe de menselijke neiging tot het goede doen veel sterker ontwikkeld is dan het omgekeerde.

In mijn vrije tijd houd ik me graag bezig met...
Ik ben vrijwilliger als Schuldhulpmaatje en help mensen die geen grip meer hebben op hun financiële huishouding door hen structuur te bieden en overzicht te krijgen. Daarnaast badminton ik graag elke week in sporthal “de Soetendaal” in Bennekom en ben ik actief als voorzitter van een werkgroep dat vanuit een buurtinitiatief invulling geeft aan de Energietransitie.
Samen met mijn gezin zijn we sinds 2014 logeergezin voor Jayden, een jongen van 9 jaar met een verstandelijke beperking. Jayden logeert regelmatig bij ons zodat het thuisfront wordt ontlast en tijd heeft voor andere bezigheden.

Het mooiste plekje van Bennekom is:
Het centrum van Bennekom in de buurt van de Grote Kerk. Ik ben opgegroeid in Kortenhoef (vlakbij Hilversum). Het centrum van Bennekom geeft mij hetzelfde vertrouwde gevoel als tijdens de fijne jeugd die ik heb doorgemaakt in Kortenhoef.

Dit wil ik graag meegeven aan de gemeenteleden:
Jarenlange gewoonten slijten erin bij mij en bij de volwassenen om mij heen. Er heerst soms een sfeer van “Zo doen we dit nou eenmaal, zo zijn we het gewend.” Ik merk dat de jeugd van nu heel anders leert en omgaat met de thema’s van het leven. Hoewel het soms moeilijk is denk ik dat we wat vaker onze gewoontes los moeten laten. Laten we proberen ons nog meer te verplaatsen in de jeugd zodat ook voor hen de kerk een interessante plek blijft om elkaar te ontmoeten.

Ik draag het (estafette)stokje over aan:

Sijtse van Veen

Nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Adres

Brinkstraat 41

6721 WR Bennekom

0318 - 414157

Info@brinkstraatkerk.nl

Routebeschrijving

Volg ons ook op: facebook