NextGen gaat online!

NextgenNa de kerkdienst van 17 mei, waarin NextGen met de band en met voorbereidingen heeft meegewerkt, is de band en de crew enthousiast geraakt om zelf ook weer aan de slag te gaan. Het voornemen is om zondag 21 juni in de avond een NextGen-viering in de kerkzaal van de Brinkstraatkerk te houden! Gezien het beperkt aantal bezoekers kunnen we alleen de jongeren uitnodigen om naar de kerk te komen omdat we daarmee onder het maximaal aantal bezoekers blijven. Maar niet getreurd! De viering wordt ook uitgezonden. Ouders, broertjes en zusjes, vrienden, opa’s en oma’s en andere gemeenteleden worden van harte uitgenodigd om mee te kijken via de web-stream van de kerk.

Aanmelden voor de kerkdienst in de Brinkstraatkerk

Vanaf maandag 29 juni 19:00 u. kunt u zich gaan aanmelden voor de kerkdienst van 5 juli. Gedurende de zomermaanden gaat dit door. Iedere week wordt de aanmelding, voor de daarop volgende zondag, opnieuw gestart. Mochten er tussentijds veranderingen in komen dan krijgt u dat via de nieuwsbrief te lezen.
Hoe gaat het aanmeldsysteem. U krijgt drie mogelijkheden: afhalen, via de scipio-app of via de website.

Collecteren met de smartphone via de ScipioApp

scippioAls College van Kerkrentmeesters willen we u graag binnenkort uitnodigen via uw emailadres om gebruik te gaan maken van de ScipioApp om uw collecte te geven.
(Let op, deze uitnodiging kan in uw spam/ongewenste email terechtkomen!)

Waarom gaan wij dit doen?
Binnen het CvK zijn we al enige tijd bezig met het oriënteren op een kerkapp. Sinds de uitbraak van het Coronavirus is het gemeente zijn anders geworden en is het lanceren van een kerkapp in een stroomversnelling gekomen. De zondagse vieringen vinden via Kerkdienst Gemist plaats, vergaderingen en andere bijeenkomsten zoals koffie na de dienst moeten wij missen. De ScipioApp kan een deel van dit gemis enigszins verzachten.

Collecte zondag 31 mei: goede rekeningnummers

De eerste collecte is voor 'Kerk in Actie - Jonge kerk in Marokko'. In Marokko is het niet toegestaan om christen te zijn, behalve voor niet-Marokkanen. Steeds meer migranten willen via de woestijn en Marokko Europa bereiken, maar stranden in dit Noord-Afrikaanse land. Velen zijn christen. Ook komen steeds meer christenen uit andere Afrikaanse landen in Marokko studeren. Hierdoor groeit de kerk in Marokko. Deze kerk leidt predikanten en leken op, bevordert de dialoog tussen verschillende religies en culturen en biedt hulp aan gestrande migranten die, vaak slachtoffer van mensenhandel, getraumatiseerd en totaal berooid zijn. Info: kerkinactie.nl/kerkmarokko. U kunt uw gift doneren op NL96 RABO 0307 0023 57 ten name van Diaconie Gereformeerde Kerk Bennekom. De tweede collecte is bestemd voor kerk en gemeenteleven – met bijzondere aandacht voor onderhoud aan De Brink. U kunt uw gift doneren op NL95 RABO 0307 0003 38 ten name van Gereformeerde Kerk Bennekom.